Rødvinsstekt kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rødvinsstekt kylling

Rødvinsstekt kylling

med grov potetmos og sprø kålsalat

Kylling og potet kan tilberedes på mange måter. Prøv denne spennende oppskriften med mange gode smaker. Vi steker kylling med en smakfull rødvinssaus. Vi koker potetene og lager en grov potetmos. Tilbehøret er en sprø kålsalat med både grønnkål og rødkål, og en deilig dressing med sennep og honning.

Tags:
Rask
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

12.5 g

Honning

12 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

75 g

Rødkål

300 g

Kyllingbryst

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Kyllingbuljong

½ g

Tørket timian

1 stk

Hvitløk

50 g

Grønnkål

400 g

Bakepotet

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier602 kcal
Energi (kj)2518 kj
Fett26.4 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater52 g
Sukker13.8 g
Protein41 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp en kjele med lettsaltet vann. 

Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm terninger.

Kok poteter i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet.

Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Mos med en gaffel og sett til side under lokk for å holde på varmen. 

Bland dressing
2

Bland sennep, honning [1/2 pakke, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en stor skål.

Tilsett kål
3

Grovhakk grønnkål.

Tilsett grønnkål og rødkål i skålen med dressing. Masser med hendene i 30 sek, til møre.

Stek kylling
4

Skjær kylling i 3 stk biter per person på et eget skjærebrett. Krydre med klype salt.

Varm opp en skvett olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 3 min på hver side, til brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Tilsett rødvinssaus
5

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp stekepannen til middels varme.

Tilsett smør [1 ss | 2 ss], hvitløk, timian [1/2 pakke, 2P] rødvinssaus, kyllingbuljong, vann [1/2 dl | 1 dl] og en klype salt og pepper. Kok i 2-3 min. Tilsett evt. kraft fra kyllingen i stekepannen. Bland inn kylling.

Server
6

Anrett potetmos på tallerkener.

Topp med kylling og kålsalat.

Drypp over rødvinssaus.