Kylling og potet kan tilberedes på mange måter. Prøv denne spennende oppskriften med mange gode smaker. Vi steker kylling med en smakfull rødvinssaus. Vi koker potetene og lager en grov potetmos. Tilbehøret er en sprø kålsalat med både grønnkål og rødkål, og en deilig dressing med sennep og honning.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12.5 g
Honning
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
75 g
Rødkål
300 g
Kyllingbryst
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Kyllingbuljong
½ g
Tørket timian
1 stk
Hvitløk
50 g
Grønnkål
400 g
Bakepotet
3 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
½ dl
Vann (steg 5)
Kok opp en kjele med lettsaltet vann.
Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm terninger.
Kok poteter i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet.
Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Mos med en gaffel og sett til side under lokk for å holde på varmen.
Bland sennep, honning [1/2 pakke, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en stor skål.
Grovhakk grønnkål.
Tilsett grønnkål og rødkål i skålen med dressing. Masser med hendene i 30 sek, til møre.
Skjær kylling i 3 stk biter per person på et eget skjærebrett. Krydre med klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 3 min på hver side, til brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp stekepannen til middels varme.
Tilsett smør [1 ss | 2 ss], hvitløk, timian [1/2 pakke, 2P] rødvinssaus, kyllingbuljong, vann [1/2 dl | 1 dl] og en klype salt og pepper. Kok i 2-3 min. Tilsett evt. kraft fra kyllingen i stekepannen. Bland inn kylling.
Anrett potetmos på tallerkener.
Topp med kylling og kålsalat.
Drypp over rødvinssaus.