I dag kan vi friste med en lekker vri på klassikeren spaghetti carbonara. Vi beholder de viktigste elementene, som den fyldige eggesausen og al dente spaghetti, men piffer opp retten ved å tilsette røkelaks. Server pastaen med en squash- og ruccolasalat vendt i en syrlig sitrondressing som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Røkt laks
(Inneholder Fisk)
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
40 g
Ruccola
½ stk
Sitron
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
1 stk
Squash
1 stk
Hvitløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
2 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl], og hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skrell squash i lange bånd med en potetskreller.
Skyll ruccola.
Grovhakk persille.
Finhakk røkt laks [1/2 pakke, 2P].
Finhakk eller press hvitløk.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Bland sitronsaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/2 ts | 1 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor skål. Sett til side.
Skill eggeplomme fra eggehvite [2 stk | 4 stk]. Bland eggeplomme, matfløte [1/2 pakke, 2P], finrevet ost og grønnsaksbuljong i en mellomstor skål.
Krydre med en klype salt, pisk med en gaffel og sett til side.
TIPS: Ved å bare bruke eggeplommer blir sausen tykk og god!
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek hvitløk i 30 sek, til velduftende.
Tilsett spaghetti, saus og pastavann.
TIPS: Tilsett en skvett pastavann om spaghettien ser tørr ut.
Bland inn røkt laks i pasta.
Bland squash og ruccola i sitrondressing rett før servering.
Fordel pasta i skåler.
Dryss over med persille.
Server med squashsalat på siden.