topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Røkelaks i carbonara

Røkelaks i carbonara

med squashsalat og fersk persille

I dag kan vi friste med en lekker vri på klassikeren spaghetti carbonara. Vi beholder de viktigste elementene, som den fyldige eggesausen og al dente spaghetti, men piffer opp retten ved å tilsette røkelaks. Server pastaen med en squash- og ruccolasalat vendt i en syrlig sitrondressing som tilbehør.

Tags:
Rask
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Røkt laks

(Inneholder Fisk)

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

40 g

Ruccola

½ stk

Sitron

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 pose

Bladpersille

1 stk

Squash

1 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

2 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier895 kcal
Energi (kj)3747 kj
Fett47.9 g
Mettet fett17.1 g
Karbohydrater74.3 g
Sukker10.7 g
Protein40.3 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl], og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skrell squash i lange bånd med en potetskreller.

Skyll ruccola.

Grovhakk persille.

Finhakk røkt laks [1/2 pakke, 2P].

Finhakk eller press hvitløk.

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Bland sitronsaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/2 ts | 1 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor skål. Sett til side.

Lag saus
3

Skill eggeplomme fra eggehvite [2 stk | 4 stk]. Bland eggeplomme, matfløte [1/2 pakke, 2P], finrevet ost og grønnsaksbuljong i en mellomstor skål.

Krydre med en klype salt, pisk med en gaffel og sett til side.

TIPS: Ved å bare bruke eggeplommer blir sausen tykk og god! 

Stek carbonara
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek hvitløk i 30 sek, til velduftende.

Tilsett spaghetti, saus og pastavann.

TIPS: Tilsett en skvett pastavann om spaghettien ser tørr ut.

Bland salat
5

Bland inn røkt laks i pasta.

Bland squash og ruccola i sitrondressing rett før servering.

Server
6

Fordel pasta i skåler.

Dryss over med persille.

Server med squashsalat på siden.