topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Røkelaks i spaghetti

Røkelaks i spaghetti

med kremet saus og dill

Alt som er kremet er godt! Vi gjør det enkelt i dag med en røkelaks som vi steker med hvitløk, squash og tomater, som vi deretter koker med egg, fløte og ost. Deretter blander vi den kremede sausen med spaghetti og topper med dill, gresskarkjerner og en klype pepper!

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Fisk
Melk
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

2 stk

Hvitløk

1 pose

Dill

½ stk

Squash

100 g

Røkt laks

(Inneholder Fisk)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

2 stk

Tomat

½ stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier822 kcal
Energi (kj)3438 kj
Fett40.3 g
Mettet fett14.6 g
Karbohydrater75.2 g
Sukker10.4 g
Protein38.7 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt spaghettivann [1 dl | 2 dl] i en kopp, og hell av resten.

Hell av vannet.

TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk dill og hvitløk (eller press).

Skjær tomat og squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter. 

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Grovhakk laks. 

Lag fløteblanding
3

Skill eggeplomme fra eggehvite  [2 stk I 4 stk].

Bland eggeplomme, matfløte [1/2 pakke, 2P], finrevet ost, grønnsaksbuljong og en klype pepper i en mellomstor skål. 

Pisk med en gaffel og sett til side. 

TIPS: Bruk av eggeplomme gjør sausen tykkere. 

Stek grønnsaker
4

Varm opp olivenolje [1 ss I 2 ss] på middels høy varme.

Stek squash og salt [1/2 ts I 1 ts] i 2-3 min. 

Tilsett hvitløk og tomat og stek i ytterligere 1-2 min. 

Tilsett pasta
5

Når spaghettien er ferdig, senk varmen på stekepannen til middels. 

Tilsett spaghetti, spaghettivann [1/2 dl I 1 dl], fløteblanding, laks og en skvett sitronsaft og stek i 2 min, til spaghetti er dekket av saus. Bland forsiktig så laksen ikke deler seg. 

TIPS: Bland sammen i gryten, hvis stekepannen ikke er stor nok.

TIPS: Tilsett mer spaghettivann om nødvendig. 

Server
6

Anrett pasta i dype tallerkener. 

Pynt med dill, gresskarkjerner og en klype pepper.