Alt som er kremet er godt! Vi gjør det enkelt i dag med en røkelaks som vi steker med hvitløk, squash og tomater, som vi deretter koker med egg, fløte og ost. Deretter blander vi den kremede sausen med spaghetti og topper med dill, gresskarkjerner og en klype pepper!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
2 stk
Hvitløk
1 pose
Dill
½ stk
Squash
100 g
Røkt laks
(Inneholder Fisk)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 stk
Tomat
½ stk
Sitron
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
2 stk
Egg (steg 3)
½ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt spaghettivann [1 dl | 2 dl] i en kopp, og hell av resten.
Hell av vannet.
TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, finhakk dill og hvitløk (eller press).
Skjær tomat og squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Grovhakk laks.
Skill eggeplomme fra eggehvite [2 stk I 4 stk].
Bland eggeplomme, matfløte [1/2 pakke, 2P], finrevet ost, grønnsaksbuljong og en klype pepper i en mellomstor skål.
Pisk med en gaffel og sett til side.
TIPS: Bruk av eggeplomme gjør sausen tykkere.
Varm opp olivenolje [1 ss I 2 ss] på middels høy varme.
Stek squash og salt [1/2 ts I 1 ts] i 2-3 min.
Tilsett hvitløk og tomat og stek i ytterligere 1-2 min.
Når spaghettien er ferdig, senk varmen på stekepannen til middels.
Tilsett spaghetti, spaghettivann [1/2 dl I 1 dl], fløteblanding, laks og en skvett sitronsaft og stek i 2 min, til spaghetti er dekket av saus. Bland forsiktig så laksen ikke deler seg.
TIPS: Bland sammen i gryten, hvis stekepannen ikke er stor nok.
TIPS: Tilsett mer spaghettivann om nødvendig.
Anrett pasta i dype tallerkener.
Pynt med dill, gresskarkjerner og en klype pepper.