På kalde kvelder er det deilig å samles rundt middagsbordet og nyte en varmende suppe. Denne rustikke versjonen er fylt med gulrot, pastinakk og cannellinibønner, og serveres med karamellisert løk og ostesmørbrød med gouda.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Rødløk
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Gulrot
1 stk
Pastinakk
1 pakke
Cannellinibønner
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 pose
Timian
100 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
1 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
1 pose
Gressløk
½ ss
Olje til karamellisert løk
1 ss
Olje til steking
2 ss
Vann til karamellisert løk
½ ts
Sukker til karamellisert løk
¼ ts
Salt til karamellisert løk
6 dl
Vann til suppe
½ ts
Salt til suppe
1 ss
Smør til brød
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær rødløk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.
Stek rødløk i 6-8 min, til myknet.
I mellomtiden, skrell og riv gulrot grovt.
Hell væske av cannellinibønner.
Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme. Stek gulrot og pastinakk i 2-3 min, eller til de mykner.
Tilsett balsamico, vann, sukker og salt i stekepannen med løk. Stek videre i 3-5 min, eller til karamellisert.
Tilsett vann, cannellinibønner, grønnsaksbuljong, soyasaus, timiankvist, salt og en klype pepper i kjelen.
Kok opp og la småkoke på middels varme i 3-4 min, eller til grønnsakene er myke. Ta kjelen av varmen og kast timiankvisten.
Kjør suppen i en blender eller med stavmikser til du oppnår en glatt konsistens.
TIPS: Mos suppen til en rustikk konsistens med en potetmoser hvis du ikke har blender eller stavmikser.
I mellomtiden, grovhakk gressløk.
Skjær baguette i tynne skiver og smør med et tynt lag smør.
Topp brødskiver med gouda og halvparten av gressløken.
Legg brød på et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen i 6-8 min, eller til sprø.
Anrett suppe i skåler.
Topp med resterende gressløk og karamellisert løk.
Server med goudatoast.