Vi skal lage rustikke hakkebiffer som får en ekstra god smak av å tilsette ketchup i blandingen. Soppsausen blir nydelig kremet av fløte, og eplesalaten med selleri er et friskt tilbehør. Og la oss ikke glemme kokte poteter blandet med smør og persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
½ stk
Løk
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
200 g
Sjampinjong
500 g
Poteter
1 pose
Bladpersille
1 stk
Bladselleri
(Inneholder Selleri)
1 stk
Eple
1 stk
Egg (steg 2)
1 ss
Ketchup (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Smør (steg 5)
Kok opp saltet vann i en kjele.
Skjær poteter (uskrelt) i 3 cm biter.
Kok poteter i 12-15 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell ut vannet. Krydre med en klype salt og pepper. Sett på lokk og sett til side.
Riv løk [1/2 stk, 2P] grovt.
Bland kjøttdeig, løk, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp, ketchup [1 ss | 2 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts] i en skål.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Form hakkebiffer (3 per person) med en skje. Legg direkte i pannen. Trykk dem litt flatere.
Stek, snu ofte, i 2-3 min, til gjennomstekt. Pakk inn i folie og sett til side.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Skjær sopp i 1 cm biter.
Varm opp stekepannen brukt til hakkebiff på middels høy varme (ikke vask den). Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.
Stek sopp i 3-4 min, eller til gylne og brunet. Krydre med en klype salt.
Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver.
Skjær selleri i tynne skiver på skrått.
Grovhakk persille.
Bland eple, selleri, persille og en klype salt i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Senk varmen på stekepannen til lav og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], soyasaus [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper med soppen.
La småkoke til servering, ca. 1-2 min.
Rett før servering, tilsett smør [1 ss | 2 ss] til kjelen med poteter. Bland godt.
Anrett hakkebiff, poteter og salat på tallerkener.
Hell soppsaus over hakkebiffene.