Rustikke hakkebiffer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rustikke hakkebiffer

Rustikke hakkebiffer

med kremet soppsaus og saftig eplesalat

Vi skal lage rustikke hakkebiffer som får en ekstra god smak av å tilsette ketchup i blandingen. Soppsausen blir nydelig kremet av fløte, og eplesalaten med selleri og persille er et friskt tilbehør. Og la oss ikke glemme kokte poteter blandet med smør.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Hvete
Soya
Gluten
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

½ stk

Løk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

200 g

Sjampinjong

500 g

Poteter

1 pose

Bladpersille

1 stk

Bladselleri

(Inneholder Selleri)

1 stk

Eple

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

1 ss

Ketchup (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier880 kcal
Energi (kj)3683 kj
Fett48.5 g
Mettet fett22.3 g
Karbohydrater69 g
Sukker25.3 g
Protein40.8 g
Natrium152.4 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp saltet vann i en kjele. 

Skjær poteter (uskrelt) i 3 cm biter. 

Kok poteter i 12-15 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. 

Hell ut vannet. Krydre med en klype salt og pepper. Sett på lokk og sett til side.  

Stek hakkebiff
2

Riv løk [1/2 stk, 2P] grovt.

Bland kjøttdeig, løk, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp, ketchup [1 ss | 2 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts] i en skål.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Form hakkebiffer (3 per person) med en skje. Legg direkte i pannen. Trykk dem litt flatere.

Stek, snu hvert 2-3 min, til gjennomstekt. Pakk inn i folie og sett til side.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Stek sopp
3

Skjær sopp i 1 cm biter.

Varm opp stekepannen brukt til hakkebiff på middels høy varme (ikke vask den). Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig. 

Stek sopp i 3-4 min, eller til gylne og brunet. Krydre med en klype salt.

Lag salat
4

Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver. 

Skjær selleri i tynne skiver på skrått.

Grovhakk persille.

Bland eple, selleri, persille og en klype salt i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Lag saus
5

Senk varmen på stekepannen til lav og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], soyasaus [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper med soppen. 

La småkoke til servering, ca. 1-2 min.

Rett før servering, tilsett smør [1 ss | 2 ss] til kjelen med poteter. Bland godt.

Server
6

Anrett hakkebiff, poteter og salat på tallerkener. 

Hell soppsaus over hakkebiffene.