Gira på noe litt spicy, men skikkelig godt til middag? Da kan vi friste med saag paneer-inspirert halloumi med ris og hvitløkspitabrød. Saag paneer er en klassisk indisk fløte- og spinatstuing med ost. Vi tilsetter naturligvis også klassisk indisk krydder.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Tomat
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
4 g
Curry-On
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
2 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ g
Chiliflak
1 stk
Halloumi
(Inneholder Melk)
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
2 stk
Pitabrød
(Inneholder Hvete, Gluten)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Smør (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 5)
1 dl
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 220ºC/200ºC (varmluft).
Ta smør ut av kjøleskapet.
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
Skjær halloumi i 2 cm biter.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek halloumi i 6-7 min, eller til gyllen. Sett til side på en tallerken.
I mellomtiden, finhakk tomat og løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Skyll spinat.
Bland hvitløk, smør [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål.
Legg pitabrød på et stekebrett med bakepapir. Pensle med hvitløkssmør.
Bak i ovnen i 3-4 min, eller til ristet.
Ta ut av ovnen og skjær pita i to.
I mellomtiden, vask pannen. Tilsett olivenolje [1 ss | 2 ss] og varm opp på middels høy varme.
Stek løk, Curry-on og Ginger Ninja i 1-2 min, eller til mykt.
Senk varmen til middels. Rør inn tomat, vann [1 dl | 2 dl], matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong [1/2 pose, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/2 ts | 1 ts] og chiliflak [1/2 pose, 2P].
Tilsett revet spinat og halloumi.
Kok i 2-3 min.
TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chili.
Anrett ris i skåler.
Topp med spinatstuing med halloumi.
Server hvitløkspita på siden.