Saag paneer-inspireret halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saag paneer-inspireret halloumi

Saag paneer-inspireret halloumi

med basmatiris og lune hvitløkspita

Gira på noe litt spicy, men skikkelig godt til middag? Da kan vi friste med saag paneer-inspirert halloumi med ris og hvitløkspitabrød. Saag paneer er en klassisk indisk fløte- og spinatstuing med ost. Vi tilsetter naturligvis også klassisk indisk krydder.

Tags:
Rask
Vegetar
Sterk
Allergener:
Melk
Selleri
Sennep
Egg
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

1 stk

Tomat

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

4 g

Curry-On

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

2 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ g

Chiliflak

1 stk

Halloumi

(Inneholder Melk)

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

2 stk

Pitabrød

(Inneholder Hvete, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Smør (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 5)

1 dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1162 kcal
Energi (kj)4863 kj
Fett60.9 g
Mettet fett33.8 g
Karbohydrater106.1 g
Sukker12.2 g
Protein43.6 g
Natrium204 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 220ºC/200ºC (varmluft).

Ta smør ut av kjøleskapet.

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

Stek halloumi
2

Skjær halloumi i 2 cm biter.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek halloumi i 6-7 min, eller til gyllen. Sett til side på en tallerken.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, finhakk tomat og løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Skyll spinat.

Forbered pitabrød
4

Bland hvitløk, smør [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål.

Legg pitabrød på et stekebrett med bakepapir. Pensle med hvitløkssmør.

Bak i ovnen i 3-4 min, eller til ristet.

Ta ut av ovnen og skjær pita i to.

Lag spinatstuing med halloumi
5

I mellomtiden, vask pannen. Tilsett olivenolje [1 ss | 2 ss] og varm opp på middels høy varme.

Stek løk, Curry-on og Ginger Ninja i 1-2 min, eller til mykt.

Senk varmen til middels. Rør inn tomat, vann [1 dl | 2 dl], matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong [1/2 pose, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/2 ts | 1 ts] og chiliflak [1/2 pose, 2P].

Tilsett revet spinat og halloumi.

Kok i 2-3 min.

TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chili.

Server
6

Anrett ris i skåler.

Topp med spinatstuing med halloumi.

Server hvitløkspita på siden.