En burger smaker alltid godt, og i dag skal vi lage en klassisk og digg burger! Vi fyller burgeren med hjemmelaget burgersaus, kjøtt toppet med smeltet ost, honningbakt bacon, tomat, salat og sprøstekt løk. Vi serverer våre smakfulle burgere med ovnsbakte potetbåter og syltet agurk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
125 g
Bacon, skiver
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Salat
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
100 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
12 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
250 g
Kjøttdeig av storfe
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
25 g
Honning
1 stk
Sprøstekt løk
(Inneholder Gluten)
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
¼ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Ketchup (steg 2)
1 ss
Vann* (steg 2)
1 stk
Egg (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm båter.
Overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til myke.
Når potetbåtene har 15 min igjen i ovnen, legg bacon på et annet stekebrett kledd med bakepapir. Bak i ovnen i 13-15 min, eller til gyllen og sprø.
Skjær tomat i tynne skiver. Skrell agurk til lange bånd. Skjær stilk av salat [1/2 stk, 2P] og skill bladene.
Skjær briochebrød i to.
Bland majones, sennep, halvparten av eddik, ketchup [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en skål. Sett til side til servering.
Bland hvitvinseddik, sukker [1/4 ts | 1/2 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en mellomstor skål. Vend inn agurk, og sett til side.
Hell ut væsken før servering.
Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.
Fukt hendene og form burgere som er litt større enn briochebrødene (1 per person).
Overfør til en tallerken.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek burgere i 4-5 min, snu, strø på gouda og krydre med en klype salt og pepper. Stek videre i 4-5 min, eller til osten har smeltet og burgerne er gjennomstekte.
VIKTIG: Burgerne er ferdige når de ikke lenger er rosa i midten.
Når potetbåtene og bacon har 5 min igjen i ovnen, drypp honning over bacon.
Vend og dekk bacon i honning. Sett inn i ovnen og bak ut tiden.
Legg briochebrød direkte på en rist og varm i ovnen i 3-4 min, eller til gjennomvarm.
Smør halvparten av majonesblandingen på nederste del av briochebrødene.
Legg på burger, og topp med tomat, salat, bacon og sprøstekte løk. Legg på øverste del av brødet.
Server potetbåter, syltet agurk og resterende majones på siden.