topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig bacon- og cheeseburger

Saftig bacon- og cheeseburger

med ovnsbakte poteter og hjemmelaget burgersaus

En burger smaker alltid godt, og i dag skal vi lage en klassisk og digg burger! Vi fyller burgeren med hjemmelaget burgersaus, kjøtt toppet med smeltet ost, honningbakt bacon, tomat, salat og sprøstekt løk. Vi serverer våre smakfulle burgere med ovnsbakte potetbåter og syltet agurk.

Allergener:
Egg
Gluten
Melk
Hvete
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

125 g

Bacon, skiver

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

½ stk

Salat

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

100 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

12 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

250 g

Kjøttdeig av storfe

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

25 g

Honning

1 stk

Sprøstekt løk

(Inneholder Gluten)

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Ketchup (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

1 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1489 kcal
Energi (kj)6231 kj
Fett93.5 g
Mettet fett31 g
Karbohydrater104.4 g
Sukker37.8 g
Protein57.9 g
Natrium152.9 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter og bacon
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm båter. 

Overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til myke. 

Når potetbåtene har 15 min igjen i ovnen, legg bacon på et annet stekebrett kledd med bakepapir. Bak i ovnen i 13-15 min, eller til gyllen og sprø.  

Forbered råvarer
2

Skjær tomat i tynne skiver. Skrell agurk til lange bånd. Skjær stilk av salat [1/2 stk, 2P] og skill bladene.

Skjær briochebrød i to.

Bland majones, sennep, halvparten av eddik, ketchup [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en skål. Sett til side til servering.

Bland hvitvinseddik, sukker [1/4 ts | 1/2 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en mellomstor skål. Vend inn agurk, og sett til side.

Hell ut væsken før servering.

Lag burgere
3

Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål. 

Fukt hendene og form burgere som er litt større enn briochebrødene (1 per person). 

Overfør til en tallerken.

Stek burgere
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek burgere i 4-5 min, snu, strø på gouda og krydre med en klype salt og pepper. Stek videre i 4-5 min, eller til osten har smeltet og burgerne er gjennomstekte. 

VIKTIG: Burgerne er ferdige når de ikke lenger er rosa i midten.

Lag honningbacon
5

Når potetbåtene og bacon har 5 min igjen i ovnen, drypp honning over bacon. 

Vend og dekk bacon i honning. Sett inn i ovnen og bak ut tiden. 

Legg briochebrød direkte på en rist og varm i ovnen i 3-4 min, eller til gjennomvarm.

Server
6

Smør halvparten av majonesblandingen på nederste del av briochebrødene. 

Legg på burger, og topp med tomat, salat, bacon og sprøstekte løk. Legg på øverste del av brødet. 

Server potetbåter, syltet agurk og resterende majones på siden.