En burger smaker alltid godt, og i dag skal vi lage den klassiske versjonen! Vi fyller burgeren med hjemmelaget burgersaus, kjøtt toppet med smeltet ost, honningbakt bacon, tomat, salat og sprøstekt løk. Vi serverer den med ovnsbakte potetbåter og syltet agurk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Salat
25 g
Honning
100 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Sprøstekt løk
(Inneholder Gluten, Hvete)
24 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Kjøttdeig av storfe
300 g
Poteter
125 g
Bacon, skiver
1 stk
Agurk
15 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
1 stk
Tomat
¼ ts
Salt til poteter
1 ss
Ketchup til saus
¼ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
1
Egg til biffer
½ ts
Salt til biffer
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm båter.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til myke.
Når potetbåtene har 15 min igjen i ovnen, legg bacon på et annet stekebrettkledd med bakepapir. Bak i ovnen i 13-15 min, eller til gyllen og sprø.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, skjær tomat i tynne skiver. Skrell agurk til lange bånd. Skjær stilk av salat og skill bladene.
Skjær briochebrød i to.
Bland majones, sennep, halvparten av hvitvinseddik, ketchup og en klype salt i en skål. Sett til side til servering.
Bland resterende hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt i en mellomstor skål. Vend inn agurk, og sett til side.
Hell ut væsken før servering.
Bland kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en stor skål.
Fukt hendene og form burgere som er hakket større enn brødene (1 perperson).
Overfør til en tallerken.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek burgere i 4-5 min, snu, strø over gouda og krydre med en klype salt og pepper. Stek videre i 4-5 min, eller til osten har smeltet og burgerne er gjennomstekte.
VIKTIG: Burgerne er ferdige når de er uten antydning av rosa i midten.
Når potetbåtene og bacon har 5 min igjen i ovnen, drypp honning over bacon.
Vend og dekk bacon i honning. Sett inn i ovnen og bak ut tiden.
Legg briochebrød direkte på en rist og varm i ovnen i 3-4 min, eller til gjennomvarm.
Smør halvparten av majonesblandingen på nederste del av briochebrødene.
Legg på burger, og topp med tomat, salat, bacon og sprøstekt løk. Legg på øverste del av brødet.
Server potetbåter, syltet agurk og resterende majones på siden.