Saftig bacon- og cheeseburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig bacon- og cheeseburger

Saftig bacon- og cheeseburger

med potetbåter og hjemmelaget burgersaus

En burger smaker alltid godt, og i dag skal vi lage den klassiske versjonen! Vi fyller burgeren med hjemmelaget burgersaus, kjøtt toppet med smeltet ost, honningbakt bacon, tomat, salat og sprøstekt løk. Vi serverer den med ovnsbakte potetbåter og syltet agurk.

Allergener:
Egg
Sennep
Gluten
Hvete
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Salat

25 g

Honning

100 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Sprøstekt løk

(Inneholder Gluten, Hvete)

24 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

250 g

Kjøttdeig av storfe

300 g

Poteter

125 g

Bacon, skiver

1 stk

Agurk

15 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

1 stk

Tomat

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

1 ss

Ketchup til saus

¼ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

1

Egg til biffer

½ ts

Salt til biffer

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1488 kcal
Energi (kj)6227 kj
Fett93.1 g
Mettet fett30.6 g
Karbohydrater104.1 g
Sukker27.7 g
Protein58.5 g
Natrium170.4 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter og bacon
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm båter.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til myke.

Når potetbåtene har 15 min igjen i ovnen, legg bacon på et annet stekebrettkledd med bakepapir. Bak i ovnen i 13-15 min, eller til gyllen og sprø.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Forbered råvarerForbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær tomat i tynne skiver. Skrell agurk til lange bånd. Skjær stilk av salat og skill bladene.

Skjær briochebrød i to.

Bland majones, sennep, halvparten av hvitvinseddik, ketchup og en klype salt i en skål. Sett til side til servering.

Bland resterende hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt i en mellomstor skål. Vend inn agurk, og sett til side.

Hell ut væsken før servering.

Lag burgere
3

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en stor skål.

Fukt hendene og form burgere som er hakket større enn brødene (1 perperson).

Overfør til en tallerken.

Stek burgere
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek burgere i 4-5 min, snu, strø over gouda og krydre med en klype salt og pepper. Stek videre i 4-5 min, eller til osten har smeltet og burgerne er gjennomstekte.

VIKTIG: Burgerne er ferdige når de er uten antydning av rosa i midten.

Lag honningbacon
5

Når potetbåtene og bacon har 5 min igjen i ovnen, drypp honning over bacon.

Vend og dekk bacon i honning. Sett inn i ovnen og bak ut tiden.

Legg briochebrød direkte på en rist og varm i ovnen i 3-4 min, eller til gjennomvarm.

ServerServer
6

Smør halvparten av majonesblandingen på nederste del av briochebrødene.

Legg på burger, og topp med tomat, salat, bacon og sprøstekt løk. Legg på øverste del av brødet.

Server potetbåter, syltet agurk og resterende majones på siden.