Barna vil ha burgere og de voksne vil ha biff. Ikke noe stress! I dag blir alle både mette og fornøyde, når vi lager burgere med perfekt stekt kjøtt. Vi har byttet ut det klassiske tilbehøret med stekt portobello, karamellisert rødløk, ruccola og en kremet pepperaioli. Vi serverer biffburgerne med hjemmelaget pommes frites, som er perfekt å dyppe i pepperaiolien.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
2 g
Grovmalt pepper
500 g
Poteter
300 g
Ytrefilet av storfe
75 g
Portobello
80 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Rødløk
40 g
Ruccola
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
1 ts
Sukker (steg 3)
2 ss
Vann (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min.
Skjær portobellosopp [½ stk, 2P] i 1 cm skiver på langs. Varm opp olivenolje [1 ss I 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek sopp krydret med en klype salt og pepper under omrøring i 3-4 min, eller til brunet og væsken har forsvunnet. Overfør til en skål.
Del rødløk i to og skjær i tynne skiver. Ved behov, varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. Stek løk under omrøring i 5-6 min. Tilsett balsamico, vann [2 ss | 4 ss] og sukker [1 ts | 2 ts]. Rør godt og kok i ytterligere 3-5 min, til mørkt. Overfør til en skål.
Varm opp en skvett olivenolje (om nødvendig) i stekepannen på høy varme. Krydre kjøtt med en klype salt og pepper. Stek kjøtt i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium stekt. Overfør til en tallerken og dekk til med folie. TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for gjennomstekt.
Knus grovmalt pepper lett i en morter eller i posen med en kjevle. Bland pepper og aioli i en skål. Del briochebrød i to, legg på en rist og varm i ovnen i 3-4 min, til gjennomvarme. Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. Skjær kjøtt i 1 cm skiver.
Smør aioli på briochebrødene. Bygg burger med kjøtt, portobello, karamelliserte løk og ruccola. Anrett burgere, poteter og aioli på tallerkener.