Lei av burgere som alltid smaker det samme? Prøv vår syrlige epleburger og la den nydelige sødmen av karamellisert løk bane vei for de saltede pommes fritesene. Topp med frisk ruccola og til slutt varme briocheboller som innkapsler alle de herlige smakene.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Løk
1 stk
Eple
15 g
Panko paneringsmel
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
2 stk
Briochebrød
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
40 g
Ruccola
250 g
Kjøttdeig av storfe
etter behov
Smør (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min.
Skjær løk i tynne, halve skiver. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 10-15 min, til myke. Tilsett en klatt smør* når det er 5 min igjen.
Skrell eple og riv grovt. Bland eple, kjøttdeig og panko [1/2 pakke, 2P] med en klype salt* og pepper* i en skål. Form kjøttdeig til burgere (1 per pers.). TIPS: Lag burgerne en smule større i diameter enn burgerbrødene, fordi de trekker seg sammen ved steking.
Varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på middels varme. Stek burgere i 5-6 min på hver side. Ta pannen av varmen når burgerne er ferdigstekte. Fordel revet mozzarella på burgerne. Dekk til med lokk, og sett til side i 4 min, eller til osten er smeltet. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.
Skyll ruccola under kaldt vann*. Del briochebrød i to og varm i ovnen i 2-3 min. Bland ruccola med en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper* i en skål.
Smør burgerbrødene med majones. Fyll med kjøtt, ruccola og løk. Server pommes frites og resterende ruccola på siden.