Lei av burgere som smaker likt? Prøv vår saftige epleburger og la den smakfulle sødmen av karamellisert løk bane vei for salte pommes frites. Smakene samles i det lune briochebrødet, og alt toppes med fersk ruccola.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Løk
1 stk
Eple
15 g
Panko paneringsmel
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
40 g
Ruccola
250 g
Kjøttdeig av storfe
etter behov
Smør (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min.
Skjær løk i tynne, halve skiver. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 10-15 min, til myke. Tilsett en klatt smør* når det er 5 min igjen.
Skrell eple og riv grovt. Bland eple, kjøttdeig og panko [1/2 pakke, 2P] med en klype salt* og pepper* i en skål. Form kjøttdeig til burgere (1 per pers.). TIPS: Lag burgerne en smule større i diameter enn burgerbrødene, fordi de trekker seg sammen ved steking.
Varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på middels varme. Stek burgere i 5-6 min på hver side. Ta pannen av varmen når burgerne er ferdigstekte. Fordel revet mozzarella på burgerne. Dekk til med lokk, og sett til side i 4 min, eller til osten er smeltet. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.
Skyll ruccola under kaldt vann*. Del briochebrød i to og varm i ovnen i 2-3 min. Bland ruccola med en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper* i en skål.
Smør burgerbrødene med majones. Fyll med kjøtt, ruccola og løk. Server pommes frites og resterende ruccola på siden.