Lei av burgere som smaker likt? Prøv vår saftige epleburger og la den smakfulle sødmen av eple kombinert med en kremet kål bane vei for salte pommes frites. Smakene samles i det lune briochebrødet, og alt toppes med en smakfull BBQ-saus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Eple
15 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Gulrot
37.5 g
Rødkål
30 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft). Skjær poteter i 1 cm staver. Fordel på et stekebrett [2 stk, 2P] med bakepapir. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss] og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min. TIPS: Vend potetene halvveis i steketiden.
Riv gulrot (uskrellet) og eple. Bland gulrot, halvparten av eple, rødkål [½ pakke, 2P], majones og en klype salt i en skål. Sett til side.
Bland kjøttdeig, resterende eple og panko [½ pakke, 2P] i en skål. Krydre med salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper og bland godt. Form til burgere (1 stk. per pers). TIPS: Lag burgerne litt flate og en smule større i diameter enn burgerbrødene - de trekker seg sammen ved steking.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme. Stek burgere i 5-6 min på hver side. TIPS: Ikke snu burgerne før de har fått stekeskorpe, ellers kan de sette seg fast i pannen. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Del briochebrød i to, legg på en rist og varm i ovnen i 2-3 min
Bygg burger med kjøtt og gulrot- og epleslaw. Server resterende slaw på siden og topp med litt BBQ-saus.