Lei av burgere som smaker likt? Prøv vår saftige epleburger og la den smakfulle sødmen av myke løk bane vei for salte pommes frites. Vi blander kjøttdeig, panko og eple til nydelige og saftige burgere! Smakene samles i det lune briochebrødet, og alt toppes med fersk ruccola.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Løk
1 stk
Eple
15 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
40 g
Ruccola
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 ss
Smør (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min.
Skjær løk i tynne, halve skiver. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 10-15 min, til myke. Tilsett en klatt smør [1 ss | 2 ss] når det er 5 min igjen.
Skrell eple og riv grovt. Bland eple, kjøttdeig og panko [1/2 pakke, 2P] med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål. Form deigen til burgere (1 per pers.). TIPS: Lag burgerne en smule større i diameter enn burgerbrødene, fordi de trekker seg sammen ved steking.
Varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på middels varme. Stek burgere i 5-6 min på hver side. Ta pannen av varmen når burgerne er ferdigstekte. Fordel revet mozzarella på burgerne. Dekk til med lokk, og sett til side i 4 min, eller til osten er smeltet. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.
Skyll ruccola under kaldt vann. Del briochebrød i to og varm i ovnen i 2-3 min. Bland ruccola med en skvett olivenolje, en klype salt og pepper i en skål.
Smør burgerbrød med majones. Bygg burger med kjøtt, ruccola og løk. Server pommes frites og resterende ruccola på siden.