Lei av burgere som smaker likt? Prøv vår saftige epleburger og la den smakfulle sødmen av karamellisert løk bane vei for salte pommes frites. Smakene samles i det lune briochebrødet, og alt toppes med fersk ruccola.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Løk
1 stk
Eple
15 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
40 g
Ruccola
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 ss
Smør (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Skjær poteter (uskrellet) til pommes frites.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min.
Skjær løk i tynne, halve skiver.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 10-15 min, til myke.
Tilsett smør [1 ss | 2 ss] når det er 5 min igjen.
Skrell eple og riv grovt.
Bland eple, kjøttdeig og panko [1/2 pakke, 2P] med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.
Form deigen til burgere (1 per pers.).
TIPS: Lag burgerne en smule større i diameter enn burgerbrødene, fordi de trekker seg sammen ved steking.
Varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på middels varme.
Stek burgere i 5-6 min på hver side.
Ta pannen av varmen når burgerne er ferdigstekte. Fordel revet mozzarella på burgerne. Dekk til med lokk, og sett til side i 4 min, eller til osten er smeltet.
VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.
Skyll ruccola under kaldt vann.
Del briochebrød i to og varm i ovnen i 2-3 min.
Bland ruccola med en skvett olivenolje og en klype salt og pepper i en skål.
Smør burgerbrød med majones.
Bygg burger med kjøtt, ruccola og løk.
Server pommes frites og resterende ruccola på siden.