Saftige eplekjøttkaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftige eplekjøttkaker

Saftige eplekjøttkaker

med kremet kålsalat og krydrede poteter

I dag skal vi mikse og trikse litt med den tradisjonelle hjemmelagde kjøttkaka, men vi skal selvfølgelig ikke gå på kompromiss med smaken. Vi skal nemlig overraske med å tilsette revet eple til farsen slik at kjøttkakene blir ekstra saftige. Som tilbehør skal vi lage ovnsbakte krydrede potetbåter, karamelliserte løk og en kålsalat med gulrot og hjemmelaget hvitløksyoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Eple

12.5 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Løk

150 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Hvitløk

150 g

Kålblanding

1 stk

Gulrot

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

300 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 2)

½ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier621 kcal
Energi (kj)2600 kj
Fett29.5 g
Mettet fett15.2 g
Karbohydrater52.4 g
Sukker19.9 g
Protein34.9 g
Natrium101.2 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær poteter (uskrelt) i båter. 

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Mamas Favoritt og en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre. 

Karamelliser løk
2

Skjær løk i tynne skiver. 

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. 

Stek løk i 5-10 min, eller til mykt. 

Tilsett smør [1/2 ss | 1 ss], og stek i ytterligere 5 min, eller til karamellisert.

Lag kjøttkaker
3

I mellomtiden, riv eple grovt (kast kjernen). 

Bland kjøttdeig, eple, brødrasp [1/2 pose, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en stor skål. 

Fukt hendene og form kjøttkaker (1 per person).

Stek kjøttkaker
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek kjøttkaker i 4-5 min på hver side, eller til gjennomstekt. 

VIKTIG: Kjøttkakene er ferdig når de ikke lenger er rosa i midten.

Lag kålsalat
5

I mellomtiden, riv eller press hvitløk.

Bland yoghurt og hvitløk i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. 

Riv gulrot (uskrelt) grovt. 

Bland kålblanding og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Masser kål med fingrene i 30 sek. 

Tilsett gulrot og halvparten av hvitløksyoghurten. Bland godt.

Server
6

Anrett kjøttkaker toppet med karamellisert løk på tallerkener. 

Legg potetbåter og kålsalat ved siden av. 

Server resterende hvitløksyoghurt som dipp på siden.