I dag skal vi mikse og trikse litt med den tradisjonelle hjemmelagde kjøttkaka, men vi skal selvfølgelig ikke gå på kompromiss med smaken. Vi skal nemlig overraske med å tilsette revet eple til farsen slik at kjøttkakene blir ekstra saftige. Som tilbehør skal vi lage ovnsbakte krydrede potetbåter, karamelliserte løk og en kålsalat med gulrot og hjemmelaget hvitløksyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Eple
12.5 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Løk
150 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
150 g
Kålblanding
1 stk
Gulrot
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
300 g
Poteter
½ ss
Smør (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i båter.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Mamas Favoritt og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
Skjær løk i tynne skiver.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.
Stek løk i 5-10 min, eller til mykt.
Tilsett smør [1/2 ss | 1 ss], og stek i ytterligere 5 min, eller til karamellisert.
I mellomtiden, riv eple grovt (kast kjernen).
Bland kjøttdeig, eple, brødrasp [1/2 pose, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en stor skål.
Fukt hendene og form kjøttkaker (1 per person).
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttkaker i 4-5 min på hver side, eller til gjennomstekt.
VIKTIG: Kjøttkakene er ferdig når de ikke lenger er rosa i midten.
I mellomtiden, riv eller press hvitløk.
Bland yoghurt og hvitløk i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Bland kålblanding og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Masser kål med fingrene i 30 sek.
Tilsett gulrot og halvparten av hvitløksyoghurten. Bland godt.
Anrett kjøttkaker toppet med karamellisert løk på tallerkener.
Legg potetbåter og kålsalat ved siden av.
Server resterende hvitløksyoghurt som dipp på siden.