Salatbowl med sprø kikerter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salatbowl med sprø kikerter

Salatbowl med sprø kikerter

med avokado og ristede pinjekjerner

Sprø, ovnsbakte kikerter er midtpunktet av denne oppskriften. Vi flater de ut, før de får godgjøre seg i ovnen. Samtidig ovnsbaker vi potet smaksatt med urtekrydder, og lager en fersk salat med avokado og reddiker. Det hele blandes sammen i en skål, og toppes med ristede pinjekjerner, revet ost og en mild og god dressing med aioli, yoghurt og gressløk.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Melk
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

½ pakke

Kikerter

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Salat

75 g

Reddiker

1 stk

Avokado

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pose

Gressløk

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier632 kcal
Energi (kj)2644 kj
Fett33.2 g
Mettet fett8.3 g
Karbohydrater59.9 g
Sukker10.4 g
Protein18.7 g
Natrium80.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Hvitløksflørt, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

Rist pinjekjerner
2

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Legg til side i en liten skål.

Ovnsbak kikerter
3

Hell væske av kikerter [1/2 pakke, 2P].

Fordel kikerter på et stekebrett med bakepapir. Press flate med en skje eller stekespade. Hell over en skvett olivenolje, og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 12-15 min, eller til sprø.

Bland dressing
4

Finhakk gressløk.

Bland gressløk, aioli, yoghurt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål, og sett til side.

Forbered grønnsaker
5

I mellomtiden, skjær roten av salat, dra bladene fra hverandre og grovhakk.

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.

Skjær reddiker i tynne skiver.

Server
6

Anrett salat, potet og reddiker i dype tallerkener.

Topp med avokado og pinjekjerner.

Hell over dressing, og topp med revet ost og kikerter.