Sataypanert halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sataypanert halloumi

Sataypanert halloumi

med kokosris og yoghurtdipp

La oss bevise at vegetarmat er alt annet enn kjedelig med denne lekre oppskriften! Vi byr på en smakseksplosjon i form av panko- og sataypanert halloumi stekt til perfeksjon, servert på en seng av luftig kokosris. For å friske opp retten blander vi en salat med agurk, gulrot, lime og ferske urter. Retten serveres med en yoghurtdipp med vårløk og toppes med chili- og hvitløksolje.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Melk
Peanøtter
Soya
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

50 g

Sataysaus

(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Mild Mahal

150 g

Jasminris

1 stk

Gulrot, Julienne

1 pose

Mynte & koriander

½ stk

Lime

1 stk

Agurk

1 stk

Vårløk

1 g

Chiliflak

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ stk

Hvitløk

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

2 ss

Hvetemel (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1164 kcal
Energi (kj)4872 kj
Fett63 g
Mettet fett32 g
Karbohydrater105.9 g
Sukker14.8 g
Protein42.9 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Medium Saucepan

Framgangsmåte

Kok ris
1

Varm opp smør [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek revet kokos i 30 sek, eller til brunet.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Bland saus
2

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

Bland vårløk, yoghurt, en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.

Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].

Bland hvitløk, chiliflak, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en ny liten skål. Sett til side.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Bland salat
3

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Grovhakk agurk.

Finhakk mynte- og korianderblad.

Bland gulrot, agurk, salt [1/4 ts | 1/2 ts], limesaft [1 ss | 2 ss], koriander og mynte i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje. Sett til side.

Paner halloumi
4

Skjær halloumi i 1 cm store terninger.

Tilsett mel [2 ss | 4 ss] i en dyp tallerken.

Tilsett sataysaus [1/2 pose, 2P] i en ny dyp tallerken.

Bland panko, Mild Mahal og en stor klype pepper i en tredje dyp tallerken

Vend halloumi i mel, deretter i sataysaus og til slutt i pankoblandingen.

Stek halloumi
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gylne. Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.

Server
6

Anrett ris, halloumi og salat på tallerkener.

Server med yoghurtdipp og topp med hvitløks- og chiliolje.