La oss bevise at vegetarmat er alt annet enn kjedelig med denne lekre oppskriften! Vi byr på en smakseksplosjon i form av panko- og sataypanert halloumi stekt til perfeksjon, servert på en seng av luftig kokosris. For å friske opp retten blander vi en salat med agurk, gulrot, lime og ferske urter. Retten serveres med en yoghurtdipp med vårløk og toppes med chili- og hvitløksolje.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Halloumi
(Inneholder Melk)
50 g
Sataysaus
(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Mild Mahal
150 g
Jasminris
1 stk
Gulrot, Julienne
1 pose
Mynte & koriander
½ stk
Lime
1 stk
Agurk
1 stk
Vårløk
1 g
Chiliflak
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ stk
Hvitløk
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
½ ss
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Varm opp smør [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek revet kokos i 30 sek, eller til brunet.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Bland vårløk, yoghurt, en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].
Bland hvitløk, chiliflak, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en ny liten skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Grovhakk agurk.
Finhakk mynte- og korianderblad.
Bland gulrot, agurk, salt [1/4 ts | 1/2 ts], limesaft [1 ss | 2 ss], koriander og mynte i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje. Sett til side.
Skjær halloumi i 1 cm store terninger.
Tilsett mel [2 ss | 4 ss] i en dyp tallerken.
Tilsett sataysaus [1/2 pose, 2P] i en ny dyp tallerken.
Bland panko, Mild Mahal og en stor klype pepper i en tredje dyp tallerken
Vend halloumi i mel, deretter i sataysaus og til slutt i pankoblandingen.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gylne. Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.
Anrett ris, halloumi og salat på tallerkener.
Server med yoghurtdipp og topp med hvitløks- og chiliolje.