Pryd middagsbordet med denne lekre salaten som er rik på både smak og farge! Vi ovnsbaker søtpotet og rødløk krydret med vår egen krydderblanding, Panamat, og blandet det med salat, avokado og mango. Ingen salat er komplett uten dressing, så vi blander en srirachamajones med limesaft og misopasta. Salaten toppes med grovhakkede peanøtter, mynte og fersk chili.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Lime
4 g
Panamat
1 stk
Avokado
1 pose
Mynte
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
½ stk
Rød chili
450 g
Søtpotet
50 g
Vegansk srirachamajones
1 stk
Rødløk
½ stk
Mango
30 g
Misopasta
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Salat
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ss
Vann til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær søtpotet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Skjær rødløk i 2 cm brede båter.
Fordel søtpotet og rødløk på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Panamat, salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til myke.
I mellomtiden, halver lime.
Bland en stor skvett limesaft, majones, sriracha, misopasta og vann i en liten skål.
Grovhakk salat og peanøtter.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver, og krydre med salt og en klype pepper.
Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm store biter.
Finhakk mynte.
Del chili på langs, fjern frø og finhakk.
Ta ferdigstekt søtpotet og rødløk ut av ovnen, og la svalne i 3-4 min.
Anrett salat i skåler og topp med søtpotet, rødløk, mango og avokado. Hell over srirachadressing.
Garner med peanøtter, chili og mynte.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.