I dag byr vi på en fargerik oppskrift med mange spennende smaker! Vi lager en sentral-amerikansk kjøttdeigbowl med hvitløk, mais og lekre krydder. Vi serverer bowlen med luftig ris, en lett tomatsalat med agurk, og topper alt med BBQ-majones og fersk koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Hvitløk
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Panamat
1 boks
Mais
½ boks
Tomatpure
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
30 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
1 pose
Koriander
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett salt* [1/2 ts | 1 ts] og ris, rør godt og senk til middels lav varme. La putre i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk agurk. Skjær tomat i 2 cm biter. Hell væsken av mais. Bland agurk, tomat og en klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje*.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kjøttdeig, salt* [1/2 ts | 1 ts] og pepper* i stekepannen og stek under omrøring i 4-5 min. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett hvitløk, mais, Panamat, tomatpuré [1/2 boks, 2P] og vann* [1/2 dl | 1 dl], og stek i ytterligere 2 min.
Bland majones og BBQ-saus [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. Grovhakk koriander.
Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kjøttdeig, tomat, agurk og BBQ-majones. Pynt med koriander.