Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
450 g
Søtpotet
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
150 g
Jasminris
1 stk
Agurk
½ pose
Sukkererter
1 stk
Avokado
1 stk
Hvitløk
1 stk
Rød chili
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ stk
Lime
2 stk
Vårløk
3 dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Smør (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm biter. TIPS: Skjær søtpotet i riktig størrelse så de blir jevnt stekt og ferdige til tiden.
Fordel søtpotet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, strø over sesamfrø og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt sammen og fordel utover stekebrettet. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til mør.
Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
Skjær agurk i 1 cm tykke staver. Skjær brytsukkererter [1/2 pose, 2P] og vårløk i tynne skiver. Del avokado i to, fjern steinen og grav innmaten ut med en skje. Skjær avokado i tynne skiver. Del chili i to, fjern frøene og skjær i tynne skiver.
Bland agurk, vårløk og soyasaus [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. Skjær lime i båter. Bland sukkererter, en skvett limesaft og en klype salt* og pepper* i en ny skål.
Fordel hvitløksris i dype tallerkener. Topp med agurkblandingen og øs over overskytende soyasaus. Topp med sukkererter, avokado, søtpotet og sesammajones. Pynt med chili hvis du liker sterk mat.