topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesambakt søtpotet

Sesambakt søtpotet

med sukkererter og svart sesammajones

Tags:
Vegetar
Allergener:
Sesam
Sennep
Soya
Gluten
Hvete
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

150 g

Jasminris

1 stk

Agurk

½ pose

Sukkererter

1 stk

Avokado

1 stk

Hvitløk

1 stk

Rød chili

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

½ stk

Lime

2 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Smør (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier814 kcal
Energi (kj)3407 kj
Fett32.3 g
Mettet fett7.7 g
Karbohydrater105.8 g
Sukker10.6 g
Protein15 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered søtpotet
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm biter. TIPS: Skjær søtpotet i riktig størrelse så de blir jevnt stekt og ferdige til tiden.

Bak søtpotet
2

Fordel søtpotet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, strø over sesamfrø og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt sammen og fordel utover stekebrettet. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til mør.

Kok hvitløksris
3

Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Forbered grønnsaker
4

Skjær agurk i 1 cm tykke staver. Skjær brytsukkererter [1/2 pose, 2P] og vårløk i tynne skiver. Del avokado i to, fjern steinen og grav innmaten ut med en skje. Skjær avokado i tynne skiver. Del chili i to, fjern frøene og skjær i tynne skiver.

Bland grønnsaker
5

Bland agurk, vårløk og soyasaus [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. Skjær lime i båter. Bland sukkererter, en skvett limesaft og en klype salt* og pepper* i en ny skål.

Server
6

Fordel hvitløksris i dype tallerkener. Topp med agurkblandingen og øs over overskytende soyasaus. Topp med sukkererter, avokado, søtpotet og sesammajones. Pynt med chili hvis du liker sterk mat.