I dag skal vi lage sesampanert laks med søtpotet og en frisk salat! Laksen paneres i sesamfrø, før vi steker den og gir fisken en sprø skorpe. Søtpotet med cajunkrydder passer seg selv i ovnen, mens vi lager en syrlig salat med eple og gulrot. Alt toppes med en kremet persillemajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Bladpersille
½ stk
Eple
1 stk
Sitron
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
60 g
Salatblanding
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
450 g
Søtpotet
1 stk
Gulrot
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Vann til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær søtpotet (uskrelt) i staver.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Ay Cajun-ba og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, til gylne.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, skrell gulrot til lange bånd.
Skjær eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Skjær sitron i båter.
Skyll salatblanding.
Finhakk persille.
Fordel sesamfrø på en tallerken.
Tørk laks med kjøkkenpapir, og krydre med en stor klype salt.
Legg laks i sesamfrø og dekk på alle sider bortsett fra skinnsiden.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek laks med skinnsiden ned i 3-4 min.
Snu laksen og stek i ytterligere 3-5 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, bland salatblanding, gulrot, eple, olivenolje, en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en stor skål.
Bland persille, majones og vann i en liten skål.
Anrett sesampanert laks, søtpotet og salat på tallerkener.
Server persillemajones på siden.