En hjemmelagd kebabtallerken er toppen av hverdagsluksus! Vi lager vår versjon av veganske kebabstrimler som vi smaksetter med umamisaus og Worcestersaus, som serveres med gylne, hjemmelagde fries som tilbehør. For å friske opp retten blander vi en salat med ruccola, tomat og arguk som toppes med ristede valnøtter. Herligheten toppes av en kremet yoghurtdressing med persille og hvitløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
½ stk
Hvitløk
200 g
Vegansk kebab
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sennep, Havre)
50 g
Umamisaus
(Inneholder Sesam, Soya, Hvete, Gluten, Bløtdyr)
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya)
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
40 g
Ruccola
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
I mellomtiden, finhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].
Bland persille, hvitløk, yoghurt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål.
Grovhakk tomat og agurk.
Skyll ruccola.
Bland ruccola, tomat, agurk, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist valnøtter i 3-4 min, eller til gylne.
Grovhakk og sett til side.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme når det gjenstår 6 min av steketiden til potetene.
Stek vegansk kebab med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i 3-4 min, eller til brunet.
Tilsett umamisaus og Worcestersaus, og la putre i 1 min, til sausen dekker veganske kebabstrimler.
Anrett vegansk kebab, fries og salat på tallerkener.
Dryss valnøtter over salat og server med en klatt dressing.