Hyse er en kjempegod hvit fisk, og i dag skal vi tilberede hyse i ovnen dekket med sitronskiver, som gir både saft og smak. Fisken får selskap i ovnen av poteter, gulrot og paprika, som er krydret med røkt paprikapulver og vår fantastiske krydderblanding, som vi kaller Mamas favoritt. Vi blander også en hvitløksmajones som passer perfekt til retten.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
½ stk
Sitron
300 g
Poteter
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Hvitløk
40 g
Ruccola
1 stk
Paprika
1 stk
Rødløk
2 stk
Gulrot
4 g
Røkt paprikapulver
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 ss
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet, gulrot (uskrelt) og paprika i 2 cm biter.
Skjær rødløk i 2 cm båter.
Overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper, røkt paprikapulver og Mamas Favoritt. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mørt.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper.
Overfør fisk til en ildfast form og legg sitronskiver over.
Sett til side.
Når grønnsakene har 15 min igjen av steketiden, sett fisk inn i ovnen. Legg hvitløk på stekebrettet med grønnsaker.
Bak i ovnen i 12-15 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.
Når grønnsakene er ferdig i ovnen, klem hvitløk ut av skallet. Mos med en gaffel.
Bland hvitløk, majones og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
Vend ruccola sammen med grønnsakene.
Anrett fisk og grønnsaker på tallerkener.
Server hvitløksdressing ved siden av.