Sitronbakt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronbakt laks

Sitronbakt laks

med ovnsbakte potetbåter og kremet dillyoghurt

Lyst på laks og poteter til middag? I dag skal vi lage en nydelig variant av klassikeren, hvor vi dekker laksen i sitron og baker den i ovnen. Tilbehøret i dag er ovnsbakte poteter, reddiksalat med ruccola og gresskarkjerner, og en kremet dillyoghurt.

Tags:
Under 50g karbo
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

½ g

Oregano, tørket

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

½ stk

Sitron

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ pose

Dill

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

75 g

Reddiker

40 g

Ruccola

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier687 kcal
Energi (kj)2876 kj
Fett39.8 g
Mettet fett8.2 g
Karbohydrater49.4 g
Sukker6.5 g
Protein34.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm båter.

Fordel poteter på den ene siden av et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med oregano [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper, og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne. 

Forbered råvarer
2

Finhakk dill [1/2 pose, 2P].

Skjær reddiker i tynne skiver.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.

Bak fisk
3

Når potetene har 12 min igjen, tørk fisk med kjøkkenpapir.

Legg fisk med skinnet ned på den andre siden av stekebrettet. Drypp en skvett olivenolje over og krydre med en klype salt og pepper. Legg sitronbåter på fisken. Bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag dillyoghurt
4

Bland dill, yoghurt, majones og en klype salt og pepper i en liten skål.

Lag salat
5

Legg ruccola, reddiker, gresskarkjerner, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en skål. Bland sammen rett før servering, så holder salaten seg frisk.

Server
6

Anrett poteter, fisk og salat på tallerkener.

Hell en klatt dillyoghurt på siden og press en skvett sitronsaft over retten.