Lyst på laks og poteter til middag? I dag skal vi lage en nydelig variant av klassikeren, hvor vi dekker laksen i sitron og baker den i ovnen. Tilbehøret i dag er ovnsbakte poteter, reddiksalat med ruccola og gresskarkjerner, og en kremet dilldressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
½ g
Oregano, tørket
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
½ stk
Sitron
½ pose
Dill
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
75 g
Reddiker
40 g
Ruccola
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm båter.
Fordel poteter på den ene siden av et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med oregano [1/2 pakke, 2P], en klype salt og pepper, og hell over en skvett olivenolje. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
I mellomtiden, finhakk dill [1/2 pose, 2P].
Skjær reddiker og sitron [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Skyll ruccola.
Når potetene har 12 min igjen, tørk fisk lett med kjøkkenpapir.
Ta poteter ut og legg fisk med skinnet ned på den andre siden av stekebrettet [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Legg sitronbåter på fisken. Bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Bland dill, rømme, majones og en klype salt og pepper i en liten skål.
Legg ruccola, reddiker, gresskarkjerner, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en skål. Bland sammen rett før servering.
Anrett poteter, fisk og salat på tallerkener.
Hell en klatt dilldressing på siden og press en skvett sitronsaft over retten.