Lyst på laks og poteter til middag? I dag skal vi lage en nydelig variant av klassikeren, hvor vi dekker laksen i sitron og baker den i ovnen. Tilbehøret i dag er ovnsbakte poteter, reddiksalat med ruccola og gresskarkjerner, og en kremet dilldressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ pose
Dill
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ g
Oregano, tørket
1 stk
Sitron
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
75 g
Reddiker
40 g
Ruccola
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
500 g
Poteter
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til fisk
½ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm båter.
Fordel poteter på den ene siden av et stekebrett med bakepapir.Krydre med oregano, en klype salt og pepper, og hell over en skvett olivenolje. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, finhakk dill.
Skjær reddiker og sitron i tynne skiver.
Skyll ruccola.
Når potetene har 12 min igjen, tørk fisk lett med kjøkkenpapir.
Ta poteter ut og legg fisk med skinnet ned på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Legg sitronbåter på fisken. Bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Bland dill, rømme, majones og en klype salt og pepper i en liten skål.
Legg ruccola, reddiker, gresskarkjerner, olivenolje og en klype salt og pepper i en skål. Bland sammen rett før servering.
Anrett poteter, fisk og salat på tallerkener.
Hell en klatt dilldressing på siden og press en skvett sitronsaft over retten.