Sitronbakt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronbakt laks

Sitronbakt laks

med ovnsbakte poteter og dilldressing

Lyst på laks og poteter til middag? I dag skal vi lage en nydelig variant av klassikeren, hvor vi dekker laksen i sitron og baker den i ovnen. Tilbehøret i dag er ovnsbakte poteter, reddiksalat med ruccola og gresskarkjerner, og en kremet dilldressing.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Egg
Sennep
Melk
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ pose

Dill

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

½ g

Oregano, tørket

1 stk

Sitron

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

75 g

Reddiker

40 g

Ruccola

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til fisk

½ ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier758 kcal
Energi (kj)3172 kj
Fett44.6 g
Mettet fett9.5 g
Karbohydrater52 g
Sukker5.4 g
Protein38.9 g
Natrium69 mg

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm båter.

Fordel poteter på den ene siden av et stekebrett med bakepapir.Krydre med oregano, en klype salt og pepper, og hell over en skvett olivenolje. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk dill.

Skjær reddiker og sitron i tynne skiver.

Skyll ruccola.

Bak fisk
3

Når potetene har 12 min igjen, tørk fisk lett med kjøkkenpapir.

Ta poteter ut og legg fisk med skinnet ned på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Legg sitronbåter på fisken. Bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag dressing
4

Bland dill, rømme, majones og en klype salt og pepper i en liten skål.

Lag salat
5

Legg ruccola, reddiker, gresskarkjerner, olivenolje og en klype salt og pepper i en skål. Bland sammen rett før servering.

Server
6

Anrett poteter, fisk og salat på tallerkener.

Hell en klatt dilldressing på siden og press en skvett sitronsaft over retten.