Denne ukens fiskerett byr på mye godt! Vi dekker torsken med sitronskiver og damper den i ovnen. Vi serverer den sitrondampede torsken med potetmos og finrevet ost, en lekker kjørvelsaus med sennep, og ovnsbakt gulrot, pastinakk og purre.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
1 stk
Gulrot
1 stk
Pastinakk
1 stk
Purre
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
1 pose
Kjørvel
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
1 stk
Sitron
1 stk
Hvitløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
½ ts
Salt (steg 2)
3 ss
Melk (steg 2)
½ dl
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en kjele.
Skjær gulrot og pastinakk (uskrelt) i 2 cm staver.
Skjær purre i fire deler på langs.
Fordel gulrot, pastinakk og purre på den ene siden av et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 20-25 min, eller til møre.
Skrell potet og skjær i 2 cm biter. Skrell hvitløk.
Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, eller til potetene enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet.
Tilsett melk [3 ss | 6 ss], finrevet ost, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos med en potetmoser eller gaffel, til myk. Sett på lokk og sett til side til servering.
TIPS: Tilsett en klatt smør for en ekstra kremet mos.
I mellomtiden, skjær sitron i 1 cm skiver.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir, drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Legg sitronskiver på toppen.
Når grønnsakene har 15 min igjen av steketiden, legg fisk med sitronskiver på den andre siden av stekebrettet. Bak i 12-15 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, grovhakk kjørvel.
Bland matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og vann [1/2 dl | 1 dl] i en kjele på middels høy varme. Pisk inn kjørvel og grov sennep. Smak til med en klype salt og pepper.
Kok i 2-3 min, til gjennomvarm.
Anrett potetmos, fisk og grønnsaker på tallerkener.
Øs kjørvelsaus over fisken.