Ovnsbakt torsk og kremet dillsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt torsk og kremet dillsaus

Ovnsbakt torsk og kremet dillsaus

med marinert fennikel og pastinakkmos

Vi skal lage en smakfull og kremet dillsaus med fløte, hvitløk og buljong. Torsken bakes i ovnen mens vi lager en potet- og pastinakkmos og blander en deilig liten salat med marinert fennikel og eple. Server og nyt ukens fiskemiddag!

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Barnevennlig
Allergener:
Fisk
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

1 stk

Pastinakk

2 stk

Hvitløk

½ stk

Fennikel

1 stk

Eple

1 pose

Dill

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 ss

Melk (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier653 kcal
Energi (kj)2733 kj
Fett24.5 g
Mettet fett10 g
Karbohydrater72.3 g
Sukker21 g
Protein33.6 g
Natrium408.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag mos
1

Sett ovnen på 220°/200°C (varmluft).

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skrell poteter og pastinakk og skjær i 2 cm terninger. Skrell hvitløk.

Kok poteter, pastinakk og halve hvitløken i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet.

Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos godt og sett til side under lokk. 

TIPS: Tilsett en klatt smør for en mer kremete mos. 

Mariner fennikel og eple
2

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. 

Halver fennikel [1/2 stk, 2P] og skjær i tynne skiver.

Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Bland olivenolje [1/2 ss | 1 ss], en skvett sitronsaft, sukker [1/2 ts | 1 ts], og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett fennikel og eple og bland godt. La det marinere frem til servering.

Stek fisk
3

Tørk torsk lett med kjøkkenpapir.

Legg torsk på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, sitronsaft og krydre med en klype salt og pepper. Stek torsk i ovnen i 12-15 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, press eller finhakk resterende hvitløk.

Grovhakk dill.

Lag dillsaus
5

Varm opp en skvett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme.

Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett grønnsaksbuljong, matfløte [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper. La putre i 2-3 min, eller til tyknet.

Rør inn halvparten av dillen.

TIPS: Tilsett litt vann, hvis sausen blir for tykk.

Server
6

Anrett potet- og pastinakkmos og torsk på tallerkener.

Øs over kremet dillsaus.

Server marinert fennikel og eple på siden.

Pynt med resterende dill.