Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
10 g
Sesamfrø
1 stk
Sitron
1 pose
Dill
1 stk
Hvitløk
250 g
Brokkoli
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
4 g
Grønnsaksbuljong
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
500 g
Poteter
etter behov
Smør (steg 5)
½ dl
Vann (steg 2)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær potet (uskrellet) til 1 cm store biter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, sesamfrø og en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylden. TIPS: Skjær poteter i like store biter, så blir de jevnt stekt.
Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk dill. Riv en klype sitronskall, deretter del sitron i to. Skjær den ene halvparten i tynne skiver. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, sitronskall, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dill i en skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Skjær brokkoli i små buketter. Når potetene har 15 min igjen, plasser brokkoli på det samme stekebrettet og drypp over en skvett olivenolje* med en klype salt* og pepper*. Bak i 15 min. TIPS (4P): Hvis potetene tar all plassen, kan du bruke et nytt stekebrett til brokkoli.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek laks med skinnet ned i 3-4 min.
Snu laksen og tilsett buljong og en klatt smør*. Stek i ytterligere 3-4 min. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er ugjennomsiktig i midten.
Fordel laks, sesampoteter og brokkoli i tallerkener. Bruk en skje til å helle litt sitronkraft over laksen og pynt med sitronskiver og resterende dill. Server aioli på siden.