Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
15 ml
Balsamico
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
500 g
Poteter
1 stk
Sitron
1 stk
Hvitløk
½ pose
Kruspersille
125 g
Cherrytomater
1 stk
Paprika
½ pose
Dill
4 g
Grønnsaksbuljong
½ stk
Rødløk
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
½ dl
Vann (steg 3)
etter behov
Smør (steg 5)
1 ts
Sukker (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store båter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt* og pepper*, og drypp over en skvett olivenolje*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min.
Skjær rød paprika i 1 cm tynne strimler. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i 2 cm tykke båter. Tilsett paprika, rødløk, cherrytomater, balsamico, sukker* [1 ts | 2 ts], en stor skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en ildfast form og bland godt. Bak i ovnen i 10-15 min, eller til tomatene er karamellisert.
Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk dill [1/2 pose, 2P] og persille. Del sitron i to. Skjær den ene halvdelen i tynne båter. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], buljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft, halvparten av hvitløksflørt og en klype salt* og pepper* i en skål.
Når potetene har 10 min igjen; varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek laks med skinnet ned i 3-4 min.
Snu laksen og hell over kraften og en klatt smør*. Stek i ytterligere 3-4 min, eller til gjennomstekt. VIKTIG: Laksen er ferdig når kjøttet er ugjennomsiktig i midten.
Fordel laks, ovnsbakte poteter og grønnsaker på tallerkener. Hell over litt sitronkraft over laksen og pynt med dill og persille. Server aioli og sitronbåter på siden.