Sitronstekt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronstekt laks

Sitronstekt laks

med sesambakte poteter og ferdiglaget aioli

Det sies at man bør spise fisk minst én gang i uken, så vi gjør alt vi kan for å gjøre det lett for deg. I dag skal vi lage en herlig rett som består av ovnsbakt sitronlaks kombinert med herlige smaker i form av dill, aioli og sesambakte poteter. Med en klatt smør løfter vi smakene og gjør dagens middag til en fest.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Sesam
Fisk
Selleri
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

1 stk

Sitron

1 pose

Dill

1 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier779 kcal
Energi (kj)3261 kj
Fett46.36 g
Mettet fett9.9 g
Karbohydrater51.13 g
Sukker7.7 g
Protein35.85 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store biter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med sesamfrø, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til gylne. TIPS: Skjær potetene i like store biter, så blir de jevnt stekt.

Bland sitronbuljong
2

Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk dill. Del sitron i to. Skjær den ene halvparten i tynne skiver. Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en skål.

Bak brokkoli
3

Skjær brokkoli i små buketter. Når potetene har 15 min igjen, fordel brokkoli på stekebrettet, drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i 15 min. TIPS (4P): Bruk et nytt stekebrett til brokkolien hvis det ikke er plass med potetene.

Stek laks
4

Når grønnsakene har 10 min igjen; varm opp en skvett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre laks med en klype salt. Stek laks med skinnet ned i 3-4 min.

Tilsett sitronbuljong
5

Snu laksen og tilsett sitronbuljong og smør [1 ss | 2 ss]. Stek i ytterligere 3-4 min. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet matt i midten.

Server
6

Anrett laks, sesambakte poteter og brokkoli på tallerkener. Bruk en skje til å helle litt sitronkraft over laksen og pynt med sitronskiver og resterende dill. Server aioli på siden.