Det sies at man bør spise fisk minst én gang i uken, så vi gjør det vi kan for å gjøre det enklere for deg. I dag skal vi lage en nydelig rett bestående av ovnsbakt sitronlaks kombinert med de herlige smakene av dill, aioli og sesambakte poteter. Med en klatt smør på toppen gjøres dagens middag til en fest.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
250 g
Brokkoli
1 pose
Dill
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
500 g
Poteter
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Sitron
½ ts
Salt til poteter
½ ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til grønnsaker
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Smør til steking
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm store biter.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med sesamfrø, og en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til gylne.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk dill.
Del sitron i to. Skjær den ene halvparten i tynne skiver.
Bland vann, grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft og dill i en skål.
Skjær brokkoli i 2 cm biter.
Når potetene har 15 min igjen, fordel brokkoli på stekebrettet, drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i 15 min.
Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk laks lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Stek laks med skinnet ned i 3-4 min.
Snu laksen og tilsett sitronbuljong og smør. Stek i ytterligere 3-5 min, til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Anrett laks, sesambakte poteter og brokkoli på tallerkener.
Bruk en skje til å helle litt sitronkraft over laksen og pynt med sitronskiver.
Server aioli på siden.