Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
I dag kan vi friste med en nydelig fiskerett! Denne klassiske oppskriften på sitronstekt torsk er enkel og veldig smakfull. Vi lager også ovnsbakte sesampoteter og brokkoli, og serverer sitronskiver og en kremet aioli til å dyppe i.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Sitron
1 pose
Dill
1 stk
Hvitløk
250 g
Brokkoli
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
½ ts
Salt (steg 1)
½ dl
Vann (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tykke biter.
Fordel poteter på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med sesamfrø, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-30 min, til gylne.
TIPS: Sørg for at potetbitene er like store, så de blir jevnt stekt.
Press eller finhakk hvitløk.
Grovhakk dill.
Del sitron i to og skjær halve i tynne skiver.
Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft og dill i en liten skål.
Skjær brokkoli i små buketter.
Fordel på stekebrettet med potetene når det er 15 min igjen av steketiden. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i ovnen i 15 min.
TIPS: Hvis det ikke er plass på brettet med potetene, kan du bruke et nytt stekebrett.
Når grønnsakene har 10 min igjen; varm opp en skvett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.
Stek fisk i 2-3 min på én side.
Snu fisken i stekepannen.
Tilsett sitronbuljong og smør [1 ss | 2 ss]. Stek i 1-2 min, til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er gjennomstekt når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett fisk, poteter og brokkoli på tallerkener.
Øs over sitronbuljong.
Topp med sitronskiver.
Server aioli på siden.