Sitronstekt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronstekt torsk

Sitronstekt torsk

med ovnsbakte sesampoteter og aioli

I dag kan vi friste med en nydelig fiskerett! Denne klassiske oppskriften på sitronstekt torsk er enkel og veldig smakfull. Vi lager også ovnsbakte sesampoteter og brokkoli, og serverer sitronskiver og en kremet aioli til å dyppe i.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Barnevennlig
Allergener:
Sesam
Selleri
Sennep
Egg
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

1 stk

Sitron

1 pose

Dill

1 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

½ dl

Vann (steg 2)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier590 kcal
Energi (kj)2468 kj
Fett24.5 g
Mettet fett5.9 g
Karbohydrater51.2 g
Sukker7.8 g
Protein34 g
Natrium408.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm tykke biter.

Fordel poteter på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med sesamfrø, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. 

Bak i ovnen i 20-30 min, til gylne.  

Bland sitronbuljong
2

Imens potetene er i ovnen, press eller finhakk hvitløk. 

Grovhakk dill.

Del sitron i to og skjær den ene delen i tynne skiver og den andre i båter. 

Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft og dill i en liten skål.

Bak brokkoli
3

Skjær brokkolibuketter og stilk (skrell om nødvendig) i 1 cm biter.

Fordel på stekebrettet med potetene når det er 15 min igjen av steketiden. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak videre i ovnen i 15 min.

Stek fisk
4

Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.

Stek fisk i 2-3 min på én side.

Tilsett sitronbuljong
5

Snu fisken i stekepannen.

Tilsett sitronbuljong og smør [1 ss | 2 ss]. Stek i 1-2 min, til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er gjennomstekt når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett fisk, poteter og brokkoli på tallerkener.

Øs over sitronbuljong og pynt med sitronskiver.

Server aioli på siden.