Sitronstekt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronstekt torsk

Sitronstekt torsk

med ovnsbakte poteter og aioli

I dag kan vi friste med en nydelig fiskerett! Denne klassiske oppskriften på sitronstekt torsk er enkel og veldig smakfull. Vi lager også ovnsbakte poteter og brokkoli, og serverer sitronskiver og en kremet aioli til å dyppe i.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Fisk
Selleri
Sennep
Egg
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

250 g

Brokkoli

1 pose

Dill

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

½ dl

Vann til saus

1 ss

Olje til grønnsaker

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til steking

1 ss

Smør til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier723 kcal
Energi (kj)3027 kj
Fett39.6 g
Mettet fett8 g
Karbohydrater53.2 g
Sukker7.8 g
Protein34.1 g
Natrium408.1 mg

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm tykke biter.

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med sesamfrø, salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 20-30 min, til gylne.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Bland sitronbuljong
2

Imens potetene er i ovnen, press eller finhakk hvitløk.

Grovhakk dill.

Del sitron i to og skjær den ene delen i tynne skiver og den andre i båter.

Bland vann, grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft og dill i en liten skål.

Bak brokkoli
3

Skjær brokkolibuketter og stilk (skrell om nødvendig) i 1 cm biter.

Fordel på stekebrettet med potetene når det er 15 min igjen av steketiden. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak videre i ovnen i 15 min.

Stek fisk
4

Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.

Stek fisk i 2-3 min på én side.

Tilsett sitronbuljong
5

Snu fisken i stekepannen.

Tilsett sitronbuljong og smør. Stek i 1-2 min, til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er gjennomstekt når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett fisk, poteter og brokkoli på tallerkener.

Øs over sitronbuljong og pynt med sitronskiver.

Server aioli på siden.