Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
10 g
Sesamfrø
1 stk
Sitron
1 pose
Dill
1 stk
Hvitløk
250 g
Brokkoli
4 g
Grønnsaksbuljong
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
½ dl
Vann (steg 2)
etter behov
Smør (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tykke terninger. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Dryss over med sesamfrø, en klype salt* og pepper* og en smule olivenolje*. Bland godt sammen. Bak i ovnen i 25-30 min, eller inntil de er gyldne og sprø. TIPS: Sørg for at potetterningene er like store så de blir gjennomstekte på samme tid.
Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk dill. Riv sitronskall fint og skjær sitron i båter. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, sitronskall, en stor skvett sitronsaft og halvdelen av dill i en liten bolle.
Skjær brokkoli i små buketter. Fordel på samme stekebrett som potetene når det er 15 min igjen av steketiden. Drypp over med en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 15 min. TIPS: Hvis det ikke er plass på stekebrettet med poteter, så ha brokkoli på eget stekebrett.
Varm opp en smule olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme når grønnsakene har 10 min igjen av steketiden. Stek fisk på den ene siden i 3-4 min.
Snu fisken i stekepannen. Tilsett sitronbuljong og en klatt smør*. Stek i 2-3 min. VIKTIG: Fisken er gjennomstekt når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett fisk, poteter og brokkoli på tallerkener. Øs over sitronbuljong. Topp med sitronskiver og resterende dill. Serveres med aioli ved siden av.