Pasta rigatoni er kjent for å være en ekte sausetyv, og du kan glede deg til et fyldig og mettende måltid i kveld. Vi lager en herlig saus med zucchini, soltørket tomat, oregano, fløte, cherrytomater og vår egen krydderblanding som vi kaller Mamas Favoritt. Vi topper med sprø pangrattato, fersk rucola og revet ost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
50 g
Soltørkede tomater
1 pose
Oregano
125 g
Cherrytomater
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Sennep)
40 g
Ruccola
1 stk
Squash
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 dl
Spart pastavann
1 ss
Smør til steking
¼ ts
Salt til pangrattato
½ ss
Olje til steking
½ ts
Salt til saus
¼ ts
Sukker til saus
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist panko i 3-4 min, eller til gyllent og sprøtt.Krydre med en klype salt og pepper, og sett til side.
Grovhakk soltørkede tomater, squash og oregano.
Skyll ruccola.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne brukt til panko på middels høy varme.
Tilsett squash, soltørkerede tomater, oregano og Mamas Favoritt. Stek i 2-3 min.
Rør inn pastavann, matfløte, grønnsaksbuljong, cherrytomat, salt, en klype pepper og sukker. La putre i 1-2 min, eller til tyknet.
Rør inn pasta når den er ferdigkokt.
TIPS: Tilsett mer pastavann om sausen føles for tykk.
Anrett pasta i skåler.
Topp med pangrattato, ruccola og finrevet ost.