Pasta er alltid en vinner på middagsbordet! Med denne superraske, vegetariske og familievennlige pastaretten serverer vi fylte tortellonis vendt i en deilig fløtesaus med basilikum og stekt løk, mais og hvitløk. Det er bare å glede seg!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Hvitløk
1 boks
Mais
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ g
Chiliflak
300 g
Sopptortelloni
(Inneholder Melk, Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Fisk, Sennep, Soya, Skalldyr, Bløtdyr, Selleri, Nøtter)
1 pose
Basilikum
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Løk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 pakke
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
1 ss
Smør (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok tortelloni i 1-2 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Skjær løk i tynne, halve skiver.
Hell ut væske fra mais.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek mais og løk i 3-4 min, eller til lett brunet.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Skyll spinat.
Tilsett hvitløk til pannen og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett grønnsaksbuljong, matfløte [1/2 pakke, 2P] og pastavann. Bland godt.
Senk varmen til middels. Tilsett tortelloni, spinat og finrevet ost. Riv basilikumblad grovt og rør inn.
Varm opp i 1-2 min, eller til spinat har trukket seg sammen.
Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Anrett tortelloni og saus i skåler.
Strø over chiliflak [1/2 pose, 2P] og gresskarkjerner.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt!