Det sørøst-asiatiske kjøkken kjennetegnes ved retter som er enkle å tilberede med forskjellige aromatiske komponenter. I dag skal vi lage en spennende oppskrift med mange gode ingredienser. Hvitløksrisen passer seg selv på komfyren mens vi steker kjøttdeig og grønnsaker med asiatiske krydder, og blander en kremet dressing med majones og soyasaus. Det blir ikke enklere å lage asiatisk mat enn dette.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
150 g
Jasminris
1 stk
Agurk
1 stk
Gulrot
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Ga-Laksa
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
1 stk
Pak choi
½ ss
Olivenolje (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ts
Sukker (steg 5)
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels varme. Stek hvitløk i 30 sek.
Tilsett ris, vann [3 dl | 6 dl] og salt [½ ts | 1 ts] og kok opp. Senk til lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skjær agurk i tynne skiver og krydre med en klype salt.
Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner.
Grovhakk pak choi.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek gulrot i 3-4 min.
Tilsett pak choi og stek i 2 min, eller til pak choi faller litt sammen. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål.
Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig i stekepannen og varm opp på middels høy varme.
Stek kjøttdeig krydret med Ga-Laksa og salt [¼ ts | ½ ts] i 3-4 min. Hakk opp kjøttdeigen med stekespaden.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett grønnsaker tilbake i stekepannen og tilsett soyasaus [½ pakke, 2P] og sukker [1 ts | 2 ts]. Rør godt og stek i 1-2 min, til gjennomvarmt. Krydre med en klype salt og pepper.
Anrett hvitløksris i dype tallerkener.
Topp med kjøttdeig og stekte grønnsaker.
Drypp sesammajones over.
Pynt med agurk.