Sørøst-asiatisk kjøttdeigbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sørøst-asiatisk kjøttdeigbowl

Sørøst-asiatisk kjøttdeigbowl

med hvitløkskokt ris og stekte grønnsaker

Det sørøst-asiatiske kjøkken kjennetegnes ved retter som er enkle å tilberede med forskjellige aromatiske komponenter. I dag skal vi lage en spennende oppskrift med mange gode ingredienser. Hvitløksrisen passer seg selv på komfyren mens vi steker kjøttdeig og grønnsaker med asiatiske krydder. Det blir ikke enklere å lage asiatisk mat enn dette.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Sesam
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

150 g

Jasminris

½ stk

Kålrabi, hvit

1 stk

Gulrot

1 stk

Pak choi

4 g

Ga-Laksa

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

250 g

Svinekjøttdeig

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ts

Sukker (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier878 kcal
Energi (kj)3673 kj
Fett50.8 g
Mettet fett12.5 g
Karbohydrater75.6 g
Sukker10.8 g
Protein28.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Finhakk eller press hvitløk.
 
Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en mellomstor kjele med lokk på middels varme.
 
Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
 
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1/2 cm staver. Krydre med en klype salt.
 
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.
 
Grovhakk pak choi.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
 
Stek gulrot i 3-4 min, eller til mør.
 
Tilsett pak choi og stek i 2 min, eller til den faller sammen. Krydre med en klype salt og pepper.
 
Fjern fra varmen og overfør til en skål.

Stek kjøttdeig
4

Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig i
stekepannen og varm opp på middels høy varme.
 
Stek kjøttdeig krydret med Ga-Laksa og salt [¼ ts | ½ ts] i 4-5 min, eller til brunet.
 
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten
antydninger av rødt.

Bland sammen
5

Ha grønnsaker tilbake i stekepannen og tilsett soyasaus [½ pakke, 2P] og sukker [1 ts | 2 ts].
 
Rør godt og stek i 1-2 min, eller til gjennomvarmet. Smak til med salt og pepper.

Server
6

Anrett hvitløksris i skåler. Topp med kjøttdeig og stekte grønnsaker.
 
Drypp sesammajones over.
 
Pynt med kålrabi.