Det sørøst-asiatiske kjøkken kjennetegnes ved retter som er enkle å tilberede med forskjellige aromatiske komponenter. I dag skal vi lage en spennende oppskrift med mange gode ingredienser. Hvitløksrisen passer seg selv på komfyren mens vi steker kjøttdeig og grønnsaker med asiatiske krydder, som vi topper med asiatisk majones. Det blir ikke enklere å lage asiatisk mat enn dette.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
150 g
Jasminris
1 stk
Agurk
1 stk
Gulrot
1 stk
Pak choi
4 g
Ga-Laksa
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
250 g
Svinekjøttdeig
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ts
Sukker (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels varme. Stek hvitløk i 30 sek.
Tilsett ris, vann [3 dl | 6 dl] og salt [½ ts | 1 ts] og kok opp. Senk til lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skjær agurk i tynne skiver og krydre med en klype salt.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.
Grovhakk pak choi.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek gulrot i 3-4 min.
Tilsett pak choi og stek i 2 min, eller til den faller litt sammen. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål.
Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig i stekepannen og varm opp på middels høy varme.
Stek kjøttdeig krydret med Ga-Laksa og salt [¼ ts | ½ ts] i 4-5 min.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Tilsett grønnsaker tilbake i stekepannen og tilsett soyasaus [½ pakke, 2P] og sukker [1 ts | 2 ts]. Rør godt og stek i 1-2 min, til gjennomvarmt. Krydre med en klype salt og pepper.
Anrett hvitløksris i dype tallerkener.
Topp med kjøttdeig og stekte grønnsaker.
Drypp asiatisk majones over.
Pynt med agurk.