Søt chilimarinert svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Søt chilimarinert svinekjøtt

Søt chilimarinert svinekjøtt

med stekt brokkolini og buljongkokt jasminris

Mørt svinekjøtt får en fantastisk smak av å bli stekt med søt chilisaus, soyasaus, ingefær og limesaft. Det gode tilbehøret byr på stekt brokkolini og buljongkokt jasminris.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g

Brokkolini

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Jasminris

1 stk

Lime

1 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ stk

Ingefær

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot

40 g

Søt chilisaus

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier625 kcal
Energi (kj)2615 kj
Fett11.4 g
Mettet fett2.3 g
Karbohydrater82.7 g
Sukker18.2 g
Protein45.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør godt og sett lokk på. Senk til lav varme og kok i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile til servering. TIPS: Ikke fjern lokket - risen skal dampes!

Forbered råvarer
2

Skjær gulrot i 1/2 cm store strimler. Skjær rødløk i tynne skiver. Skjær brokkolini [1/2 pakke, 2P] i 3 cm store biter. Finhakk hvitløk. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Skjær lime i båter. Skjær svinekjøtt i 2 cm store biter på et eget skjærebrett.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot, rødløk og brokkolini i 3-4 min. Tilsett hvitløk og stek i 1 min.

Bland saus
4

Bland søt chilisaus, soyasaus, ingefær og en stor skvett limesaft i en skål. Krydre grønnsakene med en klype salt* og pepper*. Overfør til en skål med lokk for å holde varmen.

Stek svinekjøtt
5

Varm opp en skvett olivenolje* (ved behov) i stekepannen på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 4-5 min. Tilsett saus de siste 30 sek, og rør godt.

Server
6

Anrett ris og grønnsaker på tallerkener. Topp med svinekjøtt og saus. Server limebåter på siden og press en skvett limesaft over.