Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Paprika
1 stk
Gulrot
250 g
Brokkoli
20 g
Peanøtter
(Inneholder Peanøtter)
1 stk
Lime
1 pose
Mynte
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
40 g
Søt chilisaus
1 g
Chiliflak
250 g
Kjøttdeig av storfe
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
1 ss
Vann (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og la putre under lokk på lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1/2 cm tynne halve skiver. Skjær brokkoli i små bukketter. Skjær stilken i 1 cm biter (skrell stilken ved behov). Skjær lime i båter. Plukk mynteblader.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett paprika, brokkoli og gulrot og stek i 5-6 min, eller til møre. Krydre med en klype salt* og pepper*. Overfør grønnsakene til en tallerken og sett til side. TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å steke grønnsakene raskere.
Bland soyasaus, søt chilisaus, en stor skvett limesaft, vann* [1 ss | 2 ss] og en klype chiliflak (hvis du liker sterk mat) i en skål. Sett til side.
Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek kjøttdeig og Ginger Ninja i 4-5 min. Bryt opp kjøttdeigen underveis. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett grønnsaker og søt chilisaus stek i 1-2 min. Rør inn peanøtter i kjelen med ris med en gaffel. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Anrett peanøttris i dype tallerkener og topp med søt chilistekt kjøttdeig og grønnsaker. Drypp litt limesaft over. Riv mynteblader over som pynt og krydre med en klype chiliflak (hvis du liker sterk mat).