La oss friste med søt chilistekt kjøttdeig med peanøttris og fersk mynte. Vi steker kjøttdeig, paprika, brokkoli og gulrøtter, som vi krydrer med vår gode krydderblanding, Ginger Ninja. Vi serverer kjøttdeig og grønnsaker med peanøttris, og topper alt med chili og frisk mynte.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Paprika
1 stk
Gulrot
250 g
Brokkoli
1 stk
Lime
1 pose
Mynte
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
40 g
Søt chilisaus
1 g
Chiliflak
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
250 g
Svinekjøttdeig
1 ss
Vann (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og la putre under lokk på lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær gulrot (uskrelt) i 1/2 cm tynne halve skiver.
Skjær brokkoli i små bukketter. Skjær stilken i 1 cm biter.
Skjær lime i båter.
Plukk mynteblader.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika, brokkoli og gulrot i 5-6 min, eller til møre. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Overfør grønnsakene til en tallerken og sett til side.
TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å steke grønnsakene raskere.
I mellomtiden, bland soyasaus, søt chilisaus, en stor skvett limesaft, vann [1 ss | 2 ss] og en klype chiliflak i en skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Varm olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig og Ginger Ninja i 4-5 min.
Tilsett grønnsaker og søt chilisaus, stek i 1-2 min.
Rør opp risen med en gaffel og ha i peanøtter.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rødt.
Anrett peanøttris i dype tallerkener og topp med kjøttdeig og grønnsaker.
Press en skvett limesaft over.
Riv mynteblader over som pynt og krydre med en klype chiliflak (om ønskelig).