Ukens fiskerett er alt annet enn kjedelig! Her har vi satt sammen en fortryllende kombinasjon av smakfulle ingredienser. Vi steker torsk og glaserer den med en søt saus av soya, honning og ingefær. Tilbehøret i dag er hvitløksris og sesamstekt sjampinjong og pak choi.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
50 g
Honning- og ingefærdressing
(Inneholder Sennep)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Basmati villris
1 stk
Hvitløk
1 stk
Pak choi
100 g
Sjampinjong
5 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 2)
2 ss
Vann (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Press eller finhakk hvitløk. Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor kjele på middels varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og la putre under lokk på lav varme i 15 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering.
Ha hvetemel* [2 ss | 4 ss] i en dyp tallerken. Krydre fisk på begge sider med en klype salt*. Bland fisk i hvetemel, til dekket. Sett til side, klar til steking.
Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side, snu forsiktig, til gyllen og gjennomstekt. Overfør fisk forsiktig til en tallerken. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Mens fisken steker; grovhakk pak choi. Skjær sopp i fire. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en ny stekepanne på middels høy varme. Stek sopp i 2-3 min. Tilsett pak choi og sesamfrø [1/2 pakke, 2P], og stek i 2-3 min. Krydre med en stor klype salt* og pepper*, og ta av varmen.
Varm opp stekepannen som ble brukt til fisken til middels varme. Rør inn soyasaus, honning- og ingefærdressing, sukker* [1/2 ts | 1 ts] og vann* [2 ss | 4 ss]. Kok i 1-2 min, til lett tyknet. Tilsett fisk og varm opp i 1-2 min, til gjennomvarmet. Snu fisken halvveis. Rør godt i risen med en gaffel. TIPS: Ikke skyll stekepannen, da mister sausen noe av smaken.
Anrett villris, sesamstekt pak choi og sopp på tallerkener. Topp risen med fisk og øs over resterende saus.