I dag byr vi på en luksuriøs og spennende middagsrett! Ytrefilet, brokkoli og pak choi stekes i ovnen, og får deretter en spennende smak av en glasur av soyasaus, sriracha og søt chilisaus. Mens vi steker kjøtt og grønnsaker, koker vi hvitløksris og sylter gulrot.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
250 g
Brokkoli
1 stk
Hvitløk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
10 g
Sriracha
1 stk
Gulrot
12.5 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
20 g
Søt chilisaus
1 stk
Pak choi
150 g
Langkornet hvit ris
1 ss
Hvetemel (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
3 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 3)
½ dl
Vann (steg 5)
1 ss
Vann (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). Tørk svinekjøtt lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper.
Legg hvetemel [1 ss | 2 ss] på en tallerken og vend svinekjøttet i hvetemel.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 2 min på hver side, til brunet.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Ikke vask pannen. Stek kjøtt i ovnen i 18-20 min. Deretter pakk kjøtt i folie og la hvile til servering.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme.
Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min.
Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skrell gulrot til lange bånd.
Bland gulrot i en skål med hvitvinseddik [½ pakke, 2P] sukker [½ ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt. Sett til side. Hell av væsken rett før servering.
Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Skjær pak choi i 2 cm biter.
Når kjøttet har 10-11 min igjen, fordel brokkoli ved siden av kjøttet på stekebrettet [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt og sett inn i ovnen.
Fordel pak choi på stekebrettet, drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og bak de siste 3-4 min.
Visp sriracha [½ pakke, 2P], soyasaus og vann [½ dl | 1 dl] i en skål.
Hell blandingen i stekepannen brukt til å steke kjøtt. Kok opp på middels høy varme. Rør ofte og kok i 1-2 min.
Når sausen har tyknet, fjern fra varmen og tilsett søt chilisaus [½ pakke, 2P]. Bland godt.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Skjær svinekjøtt i skiver.
Rør opp risen med en gaffel.
Anrett ris på tallerkener.
Topp med brokkoli, pak choi og svinekjøtt.
Hell over saus og pynt med syltet gulrot.