Hakkebiff er en favoritt blant barna, og kan kombineres med mye lekkert tilbehør! Vi lager våre av svinekjøtt, og vender de i en tomat- og balsamicoglaze. Som tilbehør tilbereder vi kokte poteter vendt i en hjemmelaget gremolatasaus og en frisk salat med ruccola, tomat og persille for å nyansere smaksbildet. Server med en klatt aioli og nyt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pose
Bladpersille
4 g
Røkt paprikapulver
250 g
Svinekjøttdeig
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
40 g
Ruccola
2 stk
Tomat
1 boks
Tomatpure
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Sitron
400 g
Småpoteter
1
Egg til biffer
½ ts
Salt til biffer
1 ss
Olje til steking
1 ss
Ketchup til glaze
0.26 ts
Salt til glaze
½ ts
Sukker til glaze
1 ss
Smør til saus
1 ss
Olje til poteter
¼ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til salat
½ ss
Olje til salat
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok potet i 12-15 min, til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og sett til side under lokk.
Skyll ruccola.
Halver sitron.
Grovhakk tomat.
Finhakk persille.
Bland svinekjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en stor skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Form hakkebiffer (3 per person) med en skje direkte i stekepannen. Press flat med baksiden av skjeen.
Stek i 2-3 min, eller til brunet og gjennomstekt. Snu jevnlig.
VIKTIG: Hakkebiffene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, bland tomatpure, ketchup, sukker, salt og balsamico i en liten skål.
Smelt smør i stekepannen med ferdigstekte hakkebiffer.
Tilsett røkt paprikapulver og stek videre i 30 sek, til velduftende.
Senk til middels varme og tilsett tomat- og balsamicoblanding.
Vend hakkebiffer i sausen og stek i 1-2 min, til sausen tykner.
Bland ferdigkokt potet med en skvett olivenolje, persille, en skvett sitronsaft og salt rett før servering.
Bland ruccola, tomat, salt og olivenolje i en stor skål.
Anrett hakkebiffer, potet og salat i dype tallerkener.
Server med en klatt aioli.