topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spansk-inspirert hyse

Spansk-inspirert hyse

med paprikakrydret potet og salsa roja

Dagens fiskemiddag står på bordet på kun 15 minutter! Vi steker ferdigkuttede poteter med røkt paprikapulver. Samtidig steker vi hysefileter gylne, og lager en kjapp og fyldig salsa roja med tomat, persille og sitron. Vi serverer herligheten med frisk ruccola og kremet aioli på siden.

:
Superrask
Rask
Kalorilett
Hvetefri
Melkefri
:
Fisk
Sennep
Egg

15 minutter
15 minutter

250 g

Hyse

()

1 stk

Potetterninger, ferdigkokte

4 g

Røkt paprikapulver

1 stk

Tomat

40 g

Aioli

()

1 pose

Bladpersille

40 g

Ruccola

½ stk

Sitron

1 ss

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Kalorier612 kcal
Energi (kj)2562 kj
Fett30.8 g
Mettet fett3.3 g
Karbohydrater443.2 g
Sukker23.3 g
Protein75.6 g
Natrium0.2 mg

Stekepanne

Stek potet
1

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme.

Stek potetterninger, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i 7-8 min, til brunet. Rør regelmessig.

Tilsett røkt paprikapulver og stek i 1 min, til velduftende.

Lag salsa roja
2

I mellomtiden, skyll ruccola.

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Finhakk tomat og persille.

Bland tomat, persille, sitronsaft [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.

Stek fisk
3

Varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på middels høy varme.

Tørk av fisk med kjøkkenpapir, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Stek fisk i 2-3 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
4

Fordel potet og ruccola i skåler.

Topp potet med fisk og salsa roja.

Server med en klatt aioli.