Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Dhal er en klassisk indisk rett som varmer opp kroppen på null komma niks. Ta frem en stor stekepanne og fyll den med løk, ingefær, chili, vår herlige indiske krydderblanding - Mild Mahal, tomat, røde linser, kokosmelk, soyasaus og en generøs skvett limesaft. Tilbehøret urtesmørstekte pitabrød og frisk agurk - en rett og slett utsøkt middag!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
2 stk
Tomat
½ stk
Rød chili
200 g
Røde linser
(Kan inneholde Gluten)
4 g
Mild Mahal
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ stk
Lime
1 pose
Mynte & koriander
2 stk
Hvitløk
100 ml
Kokosmelk
1 stk
Agurk
10 g
Ingefærpasta
2 stk
Pitabrød
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 ss
Smør (steg 2)
3 dl
Vann (steg 3)
1 ss
Smør (steg 4)
Ta smør ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur.
Finhakk løk.
Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Finhakk tomat og hvitløk (eller press).
Skyll røde linser.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 2-3 min, eller til mykt.
Tilsett ingefærpasta, chili, hvitløk, Mild Mahal, tomat og linser. Stek i 1-2 min, eller til velduftende.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl], kokosmelk [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og soyasaus.
Kok opp, senk deretter varmen til middels. Sett på lokk og kok i 15-20 min, eller til linser er myke.
Krydre med en klype salt og pepper og tilsett en stor skvett limesaft.
TIPS: Tilset en skvett vann, hvis den føles for tykk.
I mellomtiden, skjær agurk i 1 cm biter.
Finhakk mynte- og korianderblad.
Bland mynte, koriander, smør [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Varm opp en annen stekepanne på middels høy varme.
Tilsett urtesmør og pitabrød, og stek i 1-2 min på hver side, eller til brunet.
Anrett dhal i skåler og topp med agurk.
Server urte-pita på siden.